Camera de zi este sufletul casei, deoarece indeplineste mai multe functii. Poate fi zona de joaca a copiilor, zona de relaxare a adultilor care adora sa citeasca sau sa vizioneze filme, poate integra si o zona de luat masa, dar la fel de bine poate fi si un spatiu de lucru.

Atunci cand amenajam camera de zi, iata ca detaliile si retusurile sunt cele care conteaza cel mai mult si care contribuie la un living calduros, primitor si plin de personalitate.

Iata cateva modalitati prin care va puteti amenaja cu stil camera de zi:

Incepeti de la zero

Asta inseamna sa lasati un covor sa serveasca drept fundatie pentru camera de zi si sa incepeti sa proiectati amenajarea de acolo.

Gama cromatica a covorului poate servi drept sursa de inspiratie pentru schema de culori generala a camerei de zi. Folositi covorul ca pe o oportunitate de a va axa doar asupra anumitor culori care va vor inspira si celelalte alegeri.

Continuati cu ferestrele

Desi piesele de mobilier sunt cele mai importante in camera de zi, in special canapelele extensibile sau coltarele, perdelele si draperiile ar trebui sa fie si ele o prioritate.

Montati galeriile cat mai aproape de tavan pentru a oferi impresia unei camere foarte inalte si optati pentru perdele fabricate din materiale usoare, care permit luminii sa invadeze intreaga camera.

Cu cat intra mai multa lumina in camera de zi, cu atat pare mai confortabila si mai calduroasa.

Ganditi-va la stilul personal de viata

Cand vine vorba de amenajarea camerei de zi si de achizitionarea principalelor piese de mobilier, este necesar sa va ganditi la stilul personal de viata, la persoanele care vor utiliza acest spatiu si la functiile pe care le va indeplini.

Va place sa va distrati, sa invitati prieteni, sa vizionati filme, sa serviti o cafea alaturi de cei dragi? Sau va place sa va relaxati si sa va ghemuiti intr-un fotoliu?

In functie de raspunsurile la aceste intrebari si de stilul personal de viata, alegeti fotoliile sau alte optiuni de sezut.

Pentru unele familii, functioneaza cel mai bine coltarele generoase, in timp ce alte familii prefera canapelele extensibile, mai ales daca gazuidesc frecvent prieteni peste noapte.

Acordati atentie corpurilor de iluminat

Iluminarea este deosebit de importanta atunci cand va amenajati camera de zi. Nu va bazati niciodata pe un singur corp de iluminat, ci luati in considerare multiple corpuri, cum ar fi un candelabru sau o lustra care va asigura iluminarea generala, lampile sau aplicele de perete care vor oferi iluminare de accent si lampadarele de podea necesare pentru iluminarea de lucru.

Toate aceste corpuri de iluminat contribuie la o amenajare confortabila, functionala si relaxanta.

Bazati-va pe puterea plantelor

Nu in ultimul rand, plantele sunt minunate pentru camera de zi, deoarece ii ofera prospetime si purifica aerul.

Aduceti natura in interiorul camerei de zi, optand pentru plante decorative cu foliaj impresionant care ofera amenajarii o energie proaspata si plina de viata.

Adaugati textura

Cand selectati materiale textile pentru camera de zi, alegeti tesaturi speciale, lucrate manual, cu o gama cromatica aparte. Paturile impletite, de exemplu, reprezinta o tendinta a ultimilor ani.

Paturile din lana sunt deosebit de calduroase in timpul iernii si invita la relaxare. Nu in ultimul rand, pernele decorative contribuie la randul lor la o amenajare practica, frumoasa si primitoare.

{{clean}}
{{clean2}}