Ati decis sa va epilati inghinal? Foarte bine! Dr cat de multe stiti cu adevarat despre acest (la propriu) tratament de infrumusetare pentru o zona atat de delicata?

Ar trebui sa fie de la sine inteles ca modul in care va epilati aceasta zona este o chestiune de gust personal, dar este greu de argumentat impotriva faptului ca metoda de indepartare a parului din aceasta zona a crescut in popularitate in ultimii ani.

Acest tratament se face cu ceara epilat inghinal. Mai este cunoscuta metoda si ca epilare sau ca ceara braziliana. Si-a primit de fapt numele de la un grup de surori braziliene care au venit in Statele

Unite si au popularizat stilul de epilare cu ceara la inceputul anilor ’90. Este o metoda care indeparteaza tot sau majoritatea parului pubian.

Aceasta inseamna sa scapati de parul care creste de-a lungul marginii coapsei, sub buric si, desigur, de parul din jurul organelor genitale.

Unele dintre beneficiile epilarii cu ceara din aceasta zona includ potentialul de iritatie mai mica in comparatie cu alte metode de indepartare a parului, rezultate de lunga durata si mai putin par pe termen lung.

O sa doara?

Da. Intr-adevar, nu exista modalitati de minimizare a durerii. Desi, desigur, toleranta la durere va varia de la persoana la persoana, este sigur sa spunem ca va exista cel putin un anumit nivel de durere asociat cu epilarea inghinala. Exista durere asociata cu aceasta procedura…

Din punct de vedere anatomic, radacina parului este aproape de radacina nervoasa. Regiunile noastre inferioare sunt in general mai sensibile decat alte zone ale corpului, ceea ce face ca epilarea cu ceara in aceasta zona sa fie mai dureroasa.

Aceasta zona are o concentratie mai mare de nervi senzoriali, asa ca, in general, va fi mai dureroasa la epilare decat, de exemplu, axilele.

Pentru a ajuta la atenuarea durerii in timpul tratamentelor, multi experti sugereaza aplicarea unei creme cu hidrocortizon in zona inghinala cu cel putin o ora inainte de a ve epila cu ceara, pentru a ajuta la reducerea inflamatiei.

Puteti, de asemenea, sa aplicati un produs de amortire, cum ar fi lidocaina, pentru a atenua durerea.

Asigurati-va ca gasiti esteticianul potrivit

Pentru a va epila cu ceara in aceasta zona, mana specialistului este obligatorie. Epilarea parului are un risc de infectie sau ranire daca nu este facuta corect.

Cititi recenziile si cereti recomandari pentru a gasi un salon de incredere. In plus, este important sa va asigurati ca esteticianul poarta manusi si ca toata procedura este igienica.

De asemenea, vedeti ce tip de ceara foloseste. Ar fi bine sa foloseasca ceara epilat granule, care este de unica folosinta.

Parul trebuie sa aiba o anumita lungime

Potrivit expertilor in frumusete, pentru o epilare cu ceara adecvata, parul pubian trebuie sa aiba undeva la 1 cm. Ceara trebuie sa se poata lipi corect de par pentru ca acesta sa fie smuls de la radacina.

Daca este prea scurt, este posibil ca ceara sa nu-l traga de la radacina si se poate rupe. In plus, acest aspect este deosebit de important pentru ca experienta sa fie mai confortabila pentru voi.

Ar trebui sa va exfoliati in prealabil

Pe langa faptul ca va asigurati ca parul are lungimea potrivita inainte de epilare, o parte a rutinei inainte de epilare ar trebui sa includa si exfolierea, potrivit expertilor.

Desi exfolierea este o idee buna in orice moment, a face acest lucru inainte de epilarea cu ceara poate imbunatati semnificativ rezultatele tratamentului.

Unul dintre motivele pentru care faceti acest lucru este prevenirea parului incarnat. Exfolierea cu cel putin doua sau trei zile inainte de a va epila cu ceara va ajuta sa scapati de celulele moarte ale pielii din jurul foliculilor de par.

Daca aveti deja fire de par incarnate, exfolierea va va ajuta sa le slabiti si poate preveni aparitia lor dupa epilare.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro